Kontakt

Trimmet
Huldregatan 22
506 42 Borås

Tidsbokning: 033-136768

Hitta hit »

Bra att veta

Rasta hunden innan ni kommer, så blir den mer avslappnad och slipper hålla sig under tiden den är på trimmet. Vilket underlättar situationen både för hunden och mig. Rasta ej hunden på gården! tänk på de som bor där

Vad är skillanden mellan trimning och klippning?

Trimning:

Många tror att trimning är när man maskinklipper hunden, detta är dock fel. Trimning är när man plockar pälsen för hand, något som görs på strävhåriga raser såsom exempelvis de flesta terriers, strävhårig tax, petit basset griffon vendéen mfl raser. Deras päls är uppbyggd på ett helt annat sätt än andra hundars och trimmas därför för att inte mista sina egenskaper. Sedan föds det även individer av dessa raser vars päls saknar strävheten och dessa klipper man istället.

 

Klippning:

Klippning kan innebära att man klipper hela hunden med sax, om man vill ha en lite längre päls. Eller så klipper man kroppen med maskin, för att sedan forma till med saxen på huvudet och benen. Tredje varianten är att helt maskinklippa hunden på både kropp och ben, oftast så sparar man lite päls på huvudet och svansen som man bara formar till.

OBS! Hundar som skall trimmas skall inte badas på ca två veckor innan trimningen. Pälsen blir vid bad hal och hårsäckarna sluter hårdare om pälsstrået, vilket gör trimningen mycket jobbigare för både hund och trimmare.

Vänta också tills 2-3 dagar efter trimning med att bada hunden, så att hårsäckarna inte är öppna då finns risk för hårsäcksinflammation.

Toviga hundar

Någon enstaka liten tova är oftast inget problem att reda ut, men om hela hunden eller större partier av hunden har blivit alltför tovigt måste man klippa ner hunden kort. Detta eftersom man måste komma ner under tovorna för att inte råka skada hundens hud på något sätt. Dessutom är det inte snällt mot hunden att reda ut och luggas om det blivit för stora och täta tovor.

När hunden sedan har blivit kortklippt kan det kännas väldigt konstigt för den, eftersom den inte längre har några tovor som stramar åt huden. Den kan då börja klia sig väldigt mycket, skulle detta hända, var snabb med att lägga på någonting som kyler, ex aloe vera, babyolja eller annat liknande.